Werkgroep gebarencursussen​
Wilt u gebaren leren? Dat kan via Stichting SUDO. Op scholen, op het werk, bij vrienden, kennissen,  in de familie, of sportverenigingen kan men dove mensen ontmoeten. Vaak verloopt een contact dan moeizaam, omdat het onzeker is of men een doof persoon kan begrijpen of verstaan. Dit is echter helemaal niet nodig, want communiceren met dove mensen is niet moeilijk. Het enige verschil is, dat zij Nederlandse gebarentaal als communicatiemiddel gebruiken.
 
 
Nederlandse gebarentaal
Cursussen Nederlands met gebaren (NmG).
NmG is een mengvorm tussen NGT en Nederlands: bij NmG spreek je Nederlands en dat ondersteun je -als een soort ondertiteling- met gebaren uit de NGT. Je houdt dus de Nederlandse grammatica en Nederlandse uitdrukkingen aan. NmG wordt vooral door (ernstig) slechthorenden en plots- en laatdoven gebruikt, maar ook vaak door doofgeborenen met een orale (niet-gebarende) achtergrond. Voor deze mensen is Nederlands hun moedertaal en NmG maakt het Nederlands visueel. Bij een cursus NmG leer je dus alleen de gebaren uit de NGT, want je houdt de Nederlandse grammatica en uitdrukkingen aan.
Om budgettaire redenen kan de cursus pas van start gaan als er minimaal 11 cursisten zijn.
Er zullen 2 groepen worden gemaakt: Een groep vanaf dinsdagavond 30 oktober en de ander groep vanaf woensdag 31 oktober.

Er zal Nederlands met Gebaren-cursus worden gegeven.

NMG AB 1 bestaat uit 11 lessen en kost  175 euro

NMG AB 2 – 12 lessen  -  185 euro

NMG AB 3 – 13 lessen  -  195 euro.

Toets afnemen kost 20 euro.

Opgeven kan via info@sudo-utrecht.nl

Het zal worden gehouden bij buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11, 3451 AA Vleuten.

De 'Algemene voorwaarden', die SUDO hanteert kun je hier lezen.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now